<$BlogRSDUrl$>

събота, април 24, 2004

Испанската Гражданска гвардия е арестувала български гражданин за насилие над бивша подчинена



Служители на испанската Гражданска гвардия са задържали в град Хавея, курортен център на Коста Бланка, собственик на ресторант, 28-годишния български гражданин с инициали А.С.Б., съобщи електронното издание на регионалния испански вестник Levante-EMV. Българинът е обвинен в счупването на глезена на бивша служителка в ресторанта по време на скандал в заведение няколко дни, след като жената е била уволнена.

Пострадалата, която е претърпяла хирургична операция след получената фрактура на левия глезен, е подала оплакване в сряда през нощта до Гражданска гвардия. Тя твърди, че на 11 април е посетила заведение, в което се е срещнала с един от собствениците на ресторанта, в който е работела и откъдето е била изгонена. Двамата започнали спор във връзка с работата и мъжът, по думите й, я заплашил, “а тя му отговорила с два плесника”, съобщава вестникът.
“Спорът изглеждал, че е приключил с двата шамара, но не”, продължава изданието. “Жената била седнала на табуретка с кръстосани крака, когато българинът се приближил към нея и с думите “ти няма да работиш повече” сграбчил крака й и го извил, докато счупил глезена на жената”, отбелязва Levante-EMV. Ранената е трябвало да бъде откарана в болница в Дения, където е била оперирана.

La Verdad Digital: Българин е купил 9 от мобилните телефони, използвани при атентатите в Мадрид



Съдията Хуан дел Олмо от Националния съд на Испания, освободи в петък двамата индийски граждани, задържани в рамките на разследването на кървавите атентати в Мадрид от 11 март, пише испанският La Verdad Digital.Индийците Суреш Кумар и Винай Холи са държали магазин, в който, според полицията, са били продадени мобилните телефони, които терористите са използвали за задействането на бомбите във влаковете на 11 март. Магистратът взе това решение по молба на прокурора, но не ги “освободи” от случая и ги задължи да се явяват в съда всяка седмица и да съобщават всяка промяна на местожителството си, отбелязва друг испански вестник La Rioja.
Преди това Хуан дел Олмо разпитал в кабинета си в присъствието на адвокат и на прокурора Олга Санчес Ракеш Кумар, брат на Суреш. Ракеш Кумар не е бил арестуван, но доброволно се е явил пред съдията. В показанията си той оневинил брат си и уверил, че той самият е продал мобилните телефони и SIM-картите, използвани при терористичните актове.
Съдебни източници съобщиха, че на очните ставки Суреш Кумар и Винай Холи не са разпознали никого от задържаните във връзка с атентатите като свои клиенти или купувачи в някой от магазините. Двамата индийци държат повече от един магазин и не е ясно от кой са купени мобилните телефони.
Испанските вестници La Verdad Digital, La Rioja, Las Provincias, Diario Vasco и Diario de Leon цитират източници, близки до Суреш Кумар, според които мобилните телефони са били 12, а не 100, както се е твърдяло първоначално. От тях три били купени от жена, а останалите девет – от мъж, който казал, че е българин. Същите източници твърдят, че нито един от апаратите не е бил отварян или разпечатван в магазина преди да бъдат дадени на купувачите си.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?