<$BlogRSDUrl$>

събота, октомври 11, 2003

Турските младежи не водят полов живот преди брака



Според резултатите от социологическо проучване в 13 страни кандидат-членки за Европейския съюз, направено сред граждани на възраст между 15 и 24 години, турските младежи са начело по въздържание от полов контакт преди брака, съобщи интернет изданието Нетгазете.
Само 26 на сто от турските младежи правят секс преди брака, докато 88 на сто от техните връстници в страните-членки на ЕС са свършили тази работа. В страните-кандидатки средно 56 на сто от младежите са имали полов контакт преди брака. Сред турските младежи 15 на сто са изразили мнение, че не са против еднополовите бракове, срещу 27 на сто от техните връстници в 13-те страни- кандидатки за съюза. В страните от ЕС около 59 на сто приемат за нормално браковете между представителите от един и същи пол.






Всички права запазени - Информационна агенция "ФОКУС"

Специалният пратеник на Испания в Ирак отхвърли твърденията, че испанската дипломатическа мисия е “беззащитна”



Ден след убийството на служителя на испанското разузнаване Хосе Антонио Бернал, специалният пратеник на Испания в Багдад Мигел Бенсо отхвърли твърденията, че в сравнение с останалите мисии, испанското посолство в иракската столица е “беззащитно”, съобщава електронното издание на испанския вестниk El Mundo.
Вчера испанското правителство обяви, че ”сигурността на посолството на страната в Ирак е “дocтaтъчна”.
Според получената информация започнали са две независими разследвания на покушението над испанския дипломат. Първото се провевда от американските окъпационни сили в Ирак, а другото от иракските власти. Испания съощо разследва инцидента. Не се изключва версията за обикновено престъпление, но се работи и по вероятността да става дума за внимателно разработен план за покушение, за което терористите са разполагали с дocтaтъчна информация.

Източници от дипломатическите среди заявиха, че убийците на Бернал са знаели, например, че икономката в испанската мисия е била освободена в деня на атентата, както и, че дипломатът е помолил личния си телохранител да не го придрувава, игнорирайки настоящата опасна ситуация в Багдад.
“В испанското посолство продължават да работят същите иракски крадци и шпиони, както по времето на режима на Саддам”, заяви пред изданието aгeнт на европейска разузнавателна служба, отлично запознат с разположението на испанската дипломатическа мисия.
Асcад Калaф, учител по испански eзик към посолството, заяви, че е “напълно възможно някой да продълвава да сътрудничи с бившите иракски агенти, които сега извършват нападения срещу коалицията, а също така има вероятност да става дума за иракчани, които са свързани с испанското посолство от години и, които са заемали важни постове в иракските тайни служби”.

Граждани на Босна и Херцеговина откриха огън в заведение във Виена,тежко ранен е един човек


Двама граждани на Босна и Херцеговина са започнали да стрелят по посетителите на кафене “Глориет” във виенския квартал Рудолфсхайм-Фюнфхаус, предаде РИА Новости. Тежко ранен е един човек. Животът му е в опасност и не може да бъде разпитан от полицията, защото е в безсъзнание. Съгласно предварителната версия на органите на реда стрелбата е започнала след скарване между жители на бивша Югославия, които “дори на територията на Австрия не искат да живеят в мир” един с друг. Двамата стрелци са обяви за издирване.





Всички права запазени - Информационна агенция "ФОКУС"

This page is powered by Blogger. Isn't yours?